Afyon Kalkışlı Uçak Seferleri

Afyon Varışlı Uçak Seferleri

Afyon Hakkında

hakkında

İç Batı Anadolu bölümünde yer almakta olan Afyon'da Hititlere ait pek çok eser görmek mümkündür. Şehrin kurucuları olmaları nedeni ile Afyon'un ilk sahibi olarak Hititler bilinir. Hititlerden sonra da farklı medeniyetler tarafından yerleşim yeri olarak kullanılan şehir bünyesinde kültürel bir miras saklıyor.

Hititlerin hakimiyetinin sona ermesi ile birlikte Afyon Friglerin kontrolüne geçmiştir. Frigler'in Sineda olarak isimlendirdiği şehir Perslere, Makedonya Krallığına ve Romalılara da ev sahipliği yapmıştır. Selçuklu döneminde Anadolu'ya yapılan seferler ile birlikte Afyon'un kontrolü artık Türklerin eline geçmiştir. Şehrin resmi tarihi milattan önce 3000'lere kadar dayanıyor. Çevre ilçelerde yapılan kazılarda tunç madeninin işlendiğine dair bulgulara rastlanmıştır.

Afyon'un İklimi

hakkında

Afyon, her ne kadar bölge olarak Ege'de yer alıyor olsa da yükseltisi ve çevresinde bulunan dağlar sebebi ile karasal iklim özelliklerini daha çok yansıtıyor. Afyon en çok yağışı ilkbahar ve kış mevsimlerinde alır. Kışın sert ve soğuk bir iklimi bulunurken yazın ise kurak ve sıcak bir iklimi vardır. Yaz mevsiminde dahi gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı fazladır.

Afyon'a Nasıl Gidilir?

hakkında

Afyon ülkenin en önemli geçiş güzergahlarından biri olması nedeni ile ulaşımda da herhangi bir sorun ortaya çıkmıyor. Kara yolu olarak İstanbul'dan sonra en işlek geçiş noktası olarak bilinen şehir aynı zamanda ülkenin 7 demiryolu bölgesinden de bir tanesi olma özelliğine sahiptir. Bu özellikleri ile ulaşım hem çeşitli hem de kolaydır. Ankara ile arasında ortalama 250 km'lik bir yol bulunuyor. Bu mesafe İstanbul ile ise yaklaşık olarak 420 km kadardır.

Afyon Mutfağı

hakkında

Afyon'da şehrin kendine özgü ve zengin bir yemek kültürü olduğunu görülür. Bol vitamini ve malzemesi ile "Sakala Çarpan Çorba" şehrin kendine has lezzetlerinden biridir. Kıyma ve ine bulgur kullanılarak yapılan "Çullama Köfte" ise düğünlerin vazgeçilmez tatlarındandır. Ağzı açık, yeşil mercimekli bükme ve haşhaşlı tatlı Afyonun kendine has mutfağının önemli parçalarındandır.

Afyon'da Gezilecek Yerler

hakkında

Ayaz Ağa tarafından inşa edilmiş olan Gedik Ahmet Paşa Külliyesi içinde çeşmesi ve camisi ile birlikte konsept bir yapıdır ve şimdilerde müze olarak ziyaretçi ağırlıyor.

Selçuklu mimarisini yansıtan eserlerden biri olan Çay Kervansaray'ı ise yöre halkı olarak Taşhan olarak biliniyor. Ayazini Kilisesi ve Memeç Kaya Kilisesi şehri ziyaret edenlerin görmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Şehirde Hititler döneminde inşa edildiği bilinen Afyon Kalesi de görülmeye değer yerlerden biridir. Roma döneminden kalmış olan ve içerisinde Osmanlı'nın yanı sıra Selçuklu dönemi kalıntılarının da olduğu Amorium Antik Kenti de tarih meraklıları için ziyarete açıktır.

Afyon'da Alışveriş

hakkında

Afyon şehir merkezinde pek çok ihtiyaca cevap verebilecek kapasiteye sahip olan bir çarşı bulunuyor. Bu çarşıdan yöreye özgü ürünler bulmak mümkündür. Bunun yanı sıra Afium Outlet ya da Park Afyon gibi AVM'ler de bulunuyor. Bu AVM'lerde tanımış markalara ait mağazalar bulunuyor. Şehrin en popüler alışveriş merkezi ise Özdilek Afyonkarahisar AVM'dir.

Afyon Ulaşım

hakkında

Türkiye'nin her bir noktasından Afyon'a ulaşım sağlama imkanı var. Uçak bileti alarak Zafer Havaalanı kullanılabilir. Zafer Havaalanı Afyon, Kütahya ve Uşak arasında bulunan ortak bir alandır. Alandan şehir merkezine ulaşımı sağlayan toplu taşıma araçları bulunuyor. Ayrıca tercihe göre ticari taksi ile de şehir merkezine ulaşma imkanı vardır. Şehir içi ulaşımda ise belediyeye ait otobüslerin yanı sıra minibüs ve dolmuşlar da hizmet sağlamaktadır.

Haritada Afyon

Afyon Uçak Firmaları

Afyon Uçak Bilet Fiyatları

Rota Fiyat